Etli Sandviç |
Etli Sandvic
Hamuru için,
- 4,5 su bardağı un (4,5 cup)
- 2 su bardağı ılık su (2 cup)
- yarim pk yas maya (42 gr lik olanların yarisi) ya da 1 tatlı kaşığı kuru maya
- yarim tatlı kaşığı toz seker
- yarim tatlı kaşığı tuz
Etli iç harci için,
- 1 kilo et (dana yada kuzu fark etmez)
- 1 yemek kaşığı tereyag
- 1 cay bardağı kadar sıcak su
- tuz
- karabiber
- kekik
- pul biber
Salatası için,
- marul
- havuç
- yesil sogan
- limon
- zeytinyag
- tuz
- Un, su, maya, tuz ve seker güzelce yoğurulup oldukça yumuşak bir hamur elde edilir. Bu hamur 20 dk kadar ilik bir yerde dinlendirilir.Dinlenen hamurdan poğaça büyüklüğünde parcalar koparılıp bolca sivi yag dökülmüş tabakta once yuvarlak kuçuk tabak büyüklüğünde acilir, sonra poğaça gibi ikiye katlanır.
- Katlama islemi sırasında çok bastırmamaya ozen gösterin. Sonra bol sivi yagda kızartılır. Böylece sandviç ekmeklerimiz ortaya çıkmış olur.
- Sira içine geldi; once etler güzelce kavrulup bir kasik tereyag ve suyla iyice pişirilir. Pişmesine yakin tuzu ve diger baharatları katilir. En son salatası hazırlanır. Salata için marullar ve yesil soganlar ince ince doğranıp içine havuç rendelenir.Limon, zeytinyag ve tuz eklenip karıştırılır.
- Sira sandviçlerin iclerini doldurmakta. Katladığımız yerden acip içine salata ve etler konur ve afiyetle yenir.
Guya aksam yemegi yemedim ki kilo veriyim :) ama senin blogu inceleyince canim tatlisindan tuzlusundan ne varsa cekti :) hele bu sandvicler en yakin zamanda deneyecegim :) ellerine saglik :)
YanıtlaSilBu sandwichler gercekten cok cezbedici:) ellerine saglik...
YanıtlaSil