15 Ocak 2014 Çarşamba

Un Kurabiyesi

Un Kurabiyesi
 
Çocukluğumun bana bıraktığı en lezzetli mirasıdır un kurabiyesi. Evde yapıldığı zaman mis gibi kokusunu hissetmenin güzel hazzı ise anlatılamaz. Ertesi gunu beslenme çantasındaki yerini mutlaka alir, benim yüzümde de kocaman gulumseme...
Simdi ben yapıyorum kurabiyeyi, kizim seviniyor gördüğü zaman. Hic değişmedi üstelik olcusu, nasıl öğrendiysem öyle ölçer yaparım. İste bu miras böyle birsey: oldukça tatlı, hic değişmeden yapılıyor ve hala minikleri gülümsetiyor.....
Un Kurabiyesi
  • 1 pk margarin ( veya 250 gr tereyag) yumuşak
  • 2 kahve fincanı pudra sekeri
  • 9 kahve fincanı un
  • Uzeri için; fazladan pudra sekeri
Yapılışı;
  • Margarin, pudra sekeri ve unun once 8 fincan kadarı karıştırılır. Diger kalan 1 fincanlık kismi yavaş yavaş ilave edilir. Her unun kalitesi farklı olduğu için, hamurun una doyduğu noktada durulur.
  • Sonra hamurdan parcalar koparılır, seritler yapılıp verev kesilir.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece (350 F)fırında pişirilir. Uzeri çok hafif pembeleşmeye başlayınca alinir.
  • Biraz soğuyunca pudra sekerine bulanır.
  • Bu kurabiye saklama kabında 1 ay kadar tazeliğini korur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder