Un Kurabiyesi |
Simdi ben yapıyorum kurabiyeyi, kizim seviniyor gördüğü zaman. Hic değişmedi üstelik olcusu, nasıl öğrendiysem öyle ölçer yaparım. İste bu miras böyle birsey: oldukça tatlı, hic değişmeden yapılıyor ve hala minikleri gülümsetiyor.....
Un Kurabiyesi
- 1 pk margarin ( veya 250 gr tereyag) yumuşak
- 2 kahve fincanı pudra sekeri
- 9 kahve fincanı un
- Uzeri için; fazladan pudra sekeri
- Margarin, pudra sekeri ve unun once 8 fincan kadarı karıştırılır. Diger kalan 1 fincanlık kismi yavaş yavaş ilave edilir. Her unun kalitesi farklı olduğu için, hamurun una doyduğu noktada durulur.
- Sonra hamurdan parcalar koparılır, seritler yapılıp verev kesilir.
- Önceden ısıtılmış 180 derece (350 F)fırında pişirilir. Uzeri çok hafif pembeleşmeye başlayınca alinir.
- Biraz soğuyunca pudra sekerine bulanır.
- Bu kurabiye saklama kabında 1 ay kadar tazeliğini korur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder