Çilekli Tart |
Bir adet 9-inch'lik ( 22-23 cm'lik) tart çıkıyor
Tart hamuru icin;
- yarim ölçek Tatlı Tart Hamuru (tarife linke tıklayınca ulaşabilirsiniz)
- Yarim litre sut
- 2 kahve fincanı toz seker (120 gr)
- 1,5 kahve fincanı un (70 gr)
- 2/3 kahve fincanı (yani yarımdan biraz fazla) nişasta (40 gr)
- 1 pk vanilya
- 1 kahve fincanı sivi krema- heavy whipping cream
- çilek ve taze nane
Yapılışı;
- Tart hamurunu tarifte anlatıldığı gibi pişirip soğutulur. Kalıbından çıkarıp bir kenarda hazir bekletilir.
- Kreması için; Sivi krema hariç butun hepsi karıştırıp , el blendrindan geçirip pişirilir. Piştikten sonra kabuk tutmaması için arada karıştırarak da iyice soğutulur.
- Soğuyunca içine köpürtülmüş sivi kremayı karıştırıp buzdolabında 1-2 saat bekletip iyice soğutulur.
- Sonra pişirdiğimiz tart tabanının icine eşit bicimde yayılır.
- Uzeri çilek ve taze naneyle süslenir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder