5 Ocak 2014 Pazar

Çilekli Tart

Çilekli Tart
 
Tum zamanların en favori tatlısıdır çilekli tart. Ağızda dağılan incecik hamur, arasında güzel yumuşacık krema ve en lezzetli meyveler.... Daha ne istenir ki bir tatlıdan.
 
Çilekli Tart
Bir adet 9-inch'lik ( 22-23 cm'lik) tart çıkıyor
Tart hamuru icin;
Kreması icin;
  • Yarim litre sut
  • 2 kahve fincanı toz seker (120 gr)
  • 1,5 kahve fincanı un (70 gr)
  • 2/3 kahve fincanı (yani yarımdan biraz fazla) nişasta (40 gr)
  • 1 pk vanilya
  • 1 kahve fincanı sivi krema- heavy whipping cream
Uzerini süslemek icin;
  • çilek ve taze nane

Yapılışı;
  • Tart hamurunu tarifte anlatıldığı gibi pişirip soğutulur. Kalıbından çıkarıp bir kenarda hazir bekletilir.
  • Kreması için; Sivi krema hariç butun hepsi karıştırıp , el blendrindan geçirip pişirilir. Piştikten sonra kabuk tutmaması için arada karıştırarak da iyice soğutulur.
  • Soğuyunca içine köpürtülmüş sivi kremayı karıştırıp buzdolabında 1-2 saat bekletip iyice soğutulur.
  • Sonra pişirdiğimiz tart tabanının icine eşit bicimde yayılır.
  • Uzeri çilek ve taze naneyle süslenir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder