5 Ocak 2014 Pazar

Limonata

Limonata
Tam da kıs ortasında yapılacak şey mi limonata? Belki ben Amerika'nin güneyinde, hafif güneşli güzel günlerimi geçirirken söylemek kolay ama evet tam zamanı bence. Hastalıkla, soğuk algınlığı ile yorulmuş bünyelere güzel bir c vitamini destegi.
Uzun zamandır hazir meyve suları veya asitli içecekler almıyorum eve. Icindeki katkı maddeleri ve seker gozumu fazlasıyla korkutuyor. Hemen her gun elimde rende, limonları rendeleyip limonata haline getiriyorum. Degiyor mu? Evet, fazlasıyla ve fazlasıyla. En çok sevdiğim yöntemini ve ölçülerini de sizinle paylaşmak istiyorum ki siz de keyifle yapin diye...
Limonata
  • 4 limon
  • 1 su bardağı toz seker
  • 1 litre su
Yapılışı;
  • Limonlar iyice yıkandıktan sonra rendenin ince tarafından, çok beyazına kacmadan rendelenir.
  • Rendelenen kabuklar toz sekerle iyice karıştırılıp biraz aromasının sekere geçmesi için bekletilir.
  • Sonra içine limonların suyu eklenir.
  • En son suyu da eklenip seker eriyinceye kadar karıştırılır. Sekerini ve limonunu kendi zevkinize gore de tadına bakarak ayarlayabilirsiniz.
  • Süzülüp sürahiye doldurulur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder