Limonata |
Uzun zamandır hazir meyve suları veya asitli içecekler almıyorum eve. Icindeki katkı maddeleri ve seker gozumu fazlasıyla korkutuyor. Hemen her gun elimde rende, limonları rendeleyip limonata haline getiriyorum. Degiyor mu? Evet, fazlasıyla ve fazlasıyla. En çok sevdiğim yöntemini ve ölçülerini de sizinle paylaşmak istiyorum ki siz de keyifle yapin diye...
Limonata
- 4 limon
- 1 su bardağı toz seker
- 1 litre su
- Limonlar iyice yıkandıktan sonra rendenin ince tarafından, çok beyazına kacmadan rendelenir.
- Rendelenen kabuklar toz sekerle iyice karıştırılıp biraz aromasının sekere geçmesi için bekletilir.
- Sonra içine limonların suyu eklenir.
- En son suyu da eklenip seker eriyinceye kadar karıştırılır. Sekerini ve limonunu kendi zevkinize gore de tadına bakarak ayarlayabilirsiniz.
- Süzülüp sürahiye doldurulur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder