27 Aralık 2013 Cuma

Pembe Puanlı Rulo Pasta

Pembe Puanlı Rulo Pasta
 Ne zamandır pesindeydim bu güzel pastanın. İnternette bi yerde resmini görmüştüm, sonrasında aklımda hep "acaba nasıl yapsam" lar dolaştı. Neyse ki en sonunda buldum. Dunya tatlısı arkadaşımın dogum gününe yaptım. Veee Voila ! Her şey yolunda gitti ve rulo pastacık beni hic ama hic üzmedi.
 İsin size kalan kısmı - ve belki de en muhteşem kismi - sadece pembe puancıklar degil , istediğiniz her rengi, her deseni, resmi, aklınıza ne geliyorsa özgürce tasarlamak. Mesela birisi zürafa deseni tasarlamış, kakaolu karışımla once çizgiler yapmış, kek kismini da daha sari yapıp pişirmiş. Evet, sinirsiz bir oyun alanı. Eğlence başlasın......
Pembe Puanlı Rulo Pasta
Pembe pualar için,
  • 1 yumurta beyazı
  • 2,5 silme çorba kaşığı toz seker (80 gr)
  • 5 silme çorba kaşığı un (40 gr)
  • 3 çorba kaşığı sivi yag
  • kırmızı gıda boyası
  • Önemli not: Eğer kakaolu hazırlayacaksanız un miktarı değişir. 3 silme kasik un, 2 silme kasik kakao olur. Yani yine toplamda 5 silme kasik kati malzeme.
Keki için,
  • 4 yumurta
  • yarim su bardağı un (70 gr )
  • 1/3 su bardağı nişasta (50 gr)
  • 1/3 su bardağı seker (80 gr)
  • 3 çorba kaşığı sut
  • 1 çorba kaşığı sivi yag
  • 1 cay kaşığı kabartma tozu
  • 1 pk vanilya
Kreması için,
  • Yarim litre sut
  • 2 kahve fincanı toz seker (120 gr)
  • 1,5 kahve fincanı un (70 gr)
  • 2/3 kahve fincanı (yani yarımdan biraz fazla) nişasta (40 gr)
  • 1 pk vanilya
  • 1 kahve fincanı sivi krema- heavy whipping cream
Yapılışı;
  • Yaklaşık 45cm-32cm ebatinda dikdörtgen firin tepsisine pişirme kağıdı seriyoruz.
  • Once pembe puanlarla başlıyoruz. Yumurta akini bir fiske tuzla iyice köpürtüyoruz. Sonra içine sekeri de ekleyip iyice seker eriyinceye kadar çırpıyoruz.
  • Ardından diger malzemeleri de ekleyip, rengini ayarlıyoruz. Ben renk için Wilton - red sivi olanından bir damla kullandım.
  • Buzdolabı poşetine doldurup, ucunu kucucuk kesip, tepsiye belli aralıklarla puanlar yapıyoruz.
  • 170 derece (300 F) önceden ısıtılmış fırında 2 dk fırınlıyoruz. Sonra hemen çıkarıyoruz.

  •  Keki icin; Once yumurta aklarını sarılarından ayiriyoruz. Aklarini bir fiske tuzla iyice köpürtüyoruz. Baska bir karistirma kabinda once sarilari çırpıyoruz. Ardından sekeri ve vanilyayi da ekleyip iyice krema gibi oluncaya kadar mikserliyoruz. Sut ve yagi ekliyoruz.
  • Un, nişasta ve kabartma tozunu birlikte elekten gecirip sekerli karisima ekliyoruz. En son kopurtulmus yumurta aklarını ekliyoruz. Spatulayla cok hacmini indirmeden ama iyice de karisima gecmesi gerekli.
  • Pembe puanlarin uzerine duzgunce yayiyoruz. Tepsiyi iki uc kez tezgaha vurup hava kabarcigi kalmasini onluyoruz.
  • Onceden ısıtılmış 170 derecede yaklasik 12 ila 15 dk arasi pisiriyoruz. Pisirirken en az 12 dk hic kapagini acmayin, sonrasında ise kurdanla test edin. Kek beyaz olacak ama kurdaniniz temiz cikacak. Eğer bu islemi hakkiyla yaparsaniz ortaya yumusacik bembeyaz bir kek cikacak.
  • Kek firindan cikinca temiz nemli bir bezin uzerine ters cevirip hemen pişirme kagidini çıkarıyoruz. Sonra tekrar ters ceviriyoruz ve rulo sariyoruz. Yani desen ustte kalacak sekilde sariliyor. Kreması hazir olana kadar uzeri kapali boyle dinlendiriyoruz.
  • Kreması için; Sivi krema haric butun hepsi karistirip , el blendrindan gecirip pisiyoruz. Kabuk tutmamasi için arada karistirarak da iyice sogutuyoruz.
  • Soguyunca içine kopurtulmus sivi kremayi karistirip rulo kekin içine suruyoruz. Ben içine cilek de serpip oyle tekrar rulo yaptım. Folyoya veya strec filme sarip bir kac saat buzdolabinda bekletiyoruz.

1 yorum:

  1. Cok guzel olmus ellerinize saglik :) bende netde cok cesidini gormustum hatta zurafa desenlisini de uygulamistim ama cok basarili oldugum soylenemez! sizinkisi muhtesem pandispanyasi da cok guzel duruyor elleriniz saglik

    YanıtlaSil