4 Ekim 2013 Cuma

Frambuazli Tek Kisilik Pasta ve Merhaba

frambuazli tek kişilik pasta
 Bin kere karar verip , bin kere kararımdan dondum blog yazma konusunda ama iste en sonunda burdayim. Kocaman güzel bir " MERHABA" benden size. Neler mi yapacağız burda ; bol bol pişirip bol bol yiyeceğiz , enfes resimlerle tariflerini paylaşacağız . Dahası kose bucak gezip nerde ne var ne yok göreceğiz birlikte. Bu merhabayı güzel bir pastayla kutlamasak olmazdı herhalde. O halde benim en çok sevdiğim, pastane pastası lezzetinde ( hatta daha güzel ) , yapımı lezzetinin yanında kolay olan sevimli frambuazli tek kişilik pastanın tarifini paylaşayım sizinle.Şimdiden afiyet olsun. Muhteşem bir lezzet...

Frambuazli Tek Kişilik Pasta

Pandispanyası (keki ) için:

  • 4 yumurta, oda ısısında
  • 1,5 kahve fincanı un
  • 1 kahve fincanı toz seker
  • çeyrek kahve fincanı su
  • 1 çorba kaşığı nişasta
  • 1 pk kabartma tozu

Kreması için:

  • yarim litre sut
  • 2 kahve fincanı toz seker
  • 1 kahve fincanı + 1 çorba kaşığı un
  • yarim kahve fincanı + yarim çorba kaşığı nişasta
  • 1 yumurta
  • 1 pk vanilya
  • 1 kahve fincanı krema (heavy whipping cream ) veya sutle çırpılmış krem santi

Uzerini kaplamak için;

  • 200 ml krema (heavy whipping cream) veya sutle çırpılmış 1 poşet krem santi
  • hindistan cevizi
  • frambuaz ve süslemek için taze nane yaprağı


  •    Once keki için Yumurtaların sarıları ve beyazları ayrılır. Un , nişasta ve kabartma tozu birlikte elenir .
  • Yumurta beyazları derin bir karıştırma kabında bir fiske tuzla iyice köpürtülür. Sonra içine toz seker ilave edilir ve krema kıvamına gelinceye kadar çırpılmaya devam edilir.
  •  Sonra içine su ilave edilip çok az daha çırpılır. Yumurta sarıları da karışıma ilave edilir.
  • En son unlu karisim ilave edilir ve spatula ile çok az karıştırılır. Dikdörtgen firin tepsisinin içine yağlı kağıt serilir, kek karisimi yaklaşık yarim santim kalınlığında dokulur ve ustu düzeltilir.
  • Önceden ısıtılmış 170 C derece ( 300 F) fırında 10 dakika pişirilir. Aman dikkat sureyi sakin aşmayın sonar cok sert bi kekiniz olur.
  • Fırından çıkar çıkmaz nemli bir bezin üstüne ters çevrilip hemen yağlı kağıdı sokulur ve rulo seklinde sarilip soğumaya bırakılır.

  •    Kreması için; sut , seker , un, nişasta ve yumurta blendirla veya mikserle iyice karıştırılıp ocağa konur ve karıştırılarak pişirilir. kaynamaya başlayınca ocaktan alinip içine vanilya eklenir. Ara sira karıştırılıp kabuk tutmasını önleyerek soğutulur. Baska bir yerde 1 kahve fincanı sut kreması (heavy whipping cream ) iyice köpürtülüp soğumuş karışıma katilir . Bu karışımdan yarim su bardağı kadarini üst kaplaması için ayırıp geri kalanını ici için kullanacagiz.

  •    Ust kaplaması; için 200 ml sut kremasini ( heavy whipping cream) iyice kopurtun. Icine hazirladimiz krema karisimindan ayirdigimiz yarim su bardağı kadarini dokun.

  •    Simdi sira butun parcalari birlestirmekte. Rulo sardigimiz keki acip içine ic kremasindan surun ve frambuaz serpin, tekrar rulo sarin. Size tavsiyem bu sarilmis haliyle bir gece buzdolabında bekletin ; sekli tamamen oturmus , kreması da iyice sertlesmis olacak ve icinden dokulmeyecektir. Pastayi dorder parmak kalınlığında parcalara kesin. Sonra bu parcalari resimdeki gibi dik cevirin.



    
  •    Isin belkide en güzel kismi pastayi krema ile kaplamak. Bu güzel pastaciklari üst kaplaması için hazirladigiz krema ve hindistan cevizi ile iyice kaplayip frambuaz ve nane yaprağı ile susleyecegiz.

  

1 yorum:

  1. Bloggerlar alemine hos geldin sefalar getirdin benim canim arkadasim :) cok iyi yaptin pek iyi yaptin :) ben su blogger aleminin en tembel en aktif olmayan cinsinden de olsam itiraf etmeliyim ki hep keyif aldim hic pisman olmadim yazmaya basladigima. Yeri geldi yedigimi ictigimi paylastim, yeri geldi pisirip ikram ettigimi, yeri geldi mutluluguyla huznuyle hayatimi.. Velhasili iste dedigim gibi bloggerlik beni heeeep mutlu etti keyiflendirdi :) sende de ayni etkiyi yapacagina eminim canim :D tekrar aramiza hosgeldin :)

    YanıtlaSil